Pulled mushrooms med sötpotatisfrittes

 
Detta är en vegovariant på alla goda "pulled"-recept som florerat i matvärlden de senaste åren. Svampen tillagas bäst på grill, och är ett strålande recept om du vill laga något snabbt en kväll men ändå maxa det goda. 
Bäst blir det med en kall öl till - gärna Mikkellers "American Dream". 
 
PULLED MUSHROOMS MED SÖTPOTATISFRITTES
- Innehåll till 4 portioner 
 
SVAMPPAKET TILL GRILLEN:
- Ca 15-20 svampar efter smak, jag föredrar champinjoner
- 2 vitlöksklyftor
- Lite olja
- Flingsalt och svartpeppar
- BBQ-sås, jag använder Kung Markattas ekologiska
- Färsk timjan
- Ruccola
- Ett surdegsbröd efter smak, alt. hamburgerbröd
- Chipottlemajonäs (majonäs gjord på lika delar majonäs och cipotttlepaste)

SÖTPOTATISFRITTES:
- 1 Stor sötpotatis, eller två medelsmå - skurna i bitar
- Olja till fritering
- Flingsalt
- Vitlökspulver
-Cayennepeppar
 
SÅ GÖR DU:
- Blötlägg den delade sötpotatisen i iskallt vatten i minst 15 minuter. Ta sedan upp och torka av den. 
- Tänd grillen och rengör sedan svampen. Placera svampen i ett lätt oljat ark av aliminiumfolie (tillräckligt för att vika ihop ett paket med all svamp) och riv över vitlöksklyftorna. Toppa med färsk timjan,salt och peppar. Placera på grillen och låt ligga på medelhög temperatur med lock på i ca 15 minuter. När svampen börjat krympa ihop och är rykande het är den klar. 
- Gör under tiden sötpotatisfrittsen. Hetta upp frityrolja i en tjockbottnad gryta till ca 180 grader. Fritera lite sötpotatis åt gången tills den blivit gllenbrun och lägg den sedan att torka på lite hushållspapper. Krydda frittsen med cayennepeppar, salt och vitlökspulver.
- När fritsen är klara kan du ta svamppaketen från grillen. Vik upp paketen och dra isär svampen med två gafflar. Blanda sedan svampen med BBQ-såsen, lägg svampen tillsammans med ruccola i bröd och toppa med chipottlemajonäs. Ät och njut!
 
 

Kommentera här: