Blåbärs- och hallongröt på kokosmjölk

 
 
Frukost. Dagens sämsta mål i min mening. Jag har aldrig varit en morgonmänniska - och heller ingen frukostmänniska. Jag lider av ett kroniskt morgonillamående tycks det, och inget är gott före klockan nio. Förutom möjligen hotellfrukost - hotellfrukost skulle jag kunna få i mig vilken dag som helst. Oavsett vilket går det inte att förneka att frukosten är viktig. Viktig för humöret, viktig för hälsan och tydligen väldigt viktig för lyckan enligt studier ( återkommer med källa när jag hittar den igen). Därför petar jag i mig frukost varje morgon (nåväl...nästan varje morgon i alla fall). Vissa dagar lyxigare sådan än andra. En vinnare för mig är varm frukost som går snabbt att göra, och för mig är blåbärsgröt en favorit. Söt, men inte för söt - och med sötma från bär istället för socker. Mättande, men inte så mättande att lunch är uteslutet, och dessutom packat med energi så att man orkar kriga sig genom tunnelbanan i rusningstid. Ett fint alternativ för dig som vill hetta upp morgongröten.
 
BLÅBÄRS- OCH HALLONGRÖT PÅ KOKOSMJÖLK
- Innehåll till 2 portioner

- 2 dl ekologiska havregryn
- 4 dl kokosmjölk
- 1 krm salt
- 2 dl blåbär och hallon, frysta
- 2 msk riven kokos
- 1 krm malen kardemumma
+ färska bär och mandel till topping

SÅ GÖR DU:
-Blanda havregryn, kokosmjölk,kardemumma, salt och bär i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme i ca 4-5 min. Rör om då och då. Tillagningstiden avgörs av din spis och ibland tar det betydligt längre tid att koka in mjölken är 4-5 minuter. Ha tålamod, och justera eventuellt värmen något uppåt. Beroende på kvalitet på havregrynen kan även gröten komma kännas klar utan att all kokosmjölk kokat in - inga problem. Då tillför dne extra mjölken härlig smak i form av gratis topping. Är du inte intresserad av mjölekn utan vill äta din gröt "torrare" kan du helt sonika hälla bort den. 
- När gröten är klar tillsätt topping efter smak och tycke.